2009. október 19., hétfő

A csontritkulás megelőzése


Tudta-e:

- hogy a nők 50 %-a veszélyeztetett e téren ?

- hogy évente a csontritkulással összefüggő csonttörések száma meghaladja az infarktusok számát ?

- hogy több nő hal meg csonttörés következtében, mint petefészek-, méhnyak- vagy méhtestrákban ?

- hogy 60 év felett a nők a csonttömegük 4 %-át veszítik el évente, így 10 év alatt a 40 %-t ?

Természetesen a férfiak sem dölhetnek hátra...

Mindenki eldöntheti érintett-e !
RIZIKOFAKTOROK:

-finomított liszt
-finomított cukor
-állati fehérje
-fokozott só bevitel
-2 kávénál több naponta
-zsíros étkezés
-aktív(!), passzív dohányzás
-szénsavas italok
-ülő életmód - kevés mozgás
-stressz

Ami nagyon fontos hír - 60 évesen is lehet csontot építeni !!!

A blog-ban közzétett elérhetőségeken keresztül, további anyagok is hozzáférhetőek.
Vegye fel a kapcsolatot.


1979-ben egy brit újságíró felkerekedett, hogy Okinawa szigetén felkeresse a világ akkori, dokumentáltan legidősebb emberét, Izumi urat, és interjút készítsen vele. Izumi úr ekkoriban 115. életévében volt, kiváló egészséget mondhatott magáénak, aktív életet élt, szellemi frissességnek örvendett és meglehetősen életvidám ember hírében állott. Ugyanez elmondható volt a sziget többi lakójáról is, akik között ritkaságnak számított, ha valaki nem érte meg a 95 évet.

A kutatók arra jutottak, hogy az Okinawán fogyasztott ivóvíz egyedülálló: ionizált ásványi anyagokat tartalmazott, melyek abból a korallból oldódtak ki, amelyre az egész sziget épült. Fogyasztásukkal kiváló sav/bázis egyensúlyt lehetett biztosítani a szervezetben. A magas ásványi anyag tartalmú korall vizet kémiailag nagyon hasonlónak találták az emberi csontvázban és testfolyadékokban található esszenciális elemekhez.

Megoldás a kalciumhiányra?
Szakemberek egy jelentős csoportja úgy véli, hogy a korall kalcium egy biológiailag „felhasználhatóbb” kémiai összetétellel és kiegyensúlyozott ásványi tartalommal rendelkezik, amely könnyebbé teszi a szervezet számára a hasznosítását, ellentétben a hagyományos kalcium kiegészítőkkel.

Kalcium és...

A korall nem csupán felvehető kalcium, hanem több más, a kalcium hatékony felszívódásához elengedhetetlen anyag forrása is egyben: magnéziumé, bóré és cinké. Ezeknek az ásványi anyagoknak az aránya – úgy vélik- , hogy nagyon hasonló az emberi szövetekben találhatóhoz. A korall kalcium kémiai összetételét kutató vizsgálatok a kiváló minőségű korallokból származó táplálékkiegészítőkben a kalcium és magnézium közel tökéletes (2:1) arányát mutatták ki.

Ezek a kutatások több mint hetven nyomelem jelenlétét is feltárták, beleértve a bórt, krómot, kobaltot, rezet, jódot, mangánt, szelént és cinket. Ezek az elemek ráadásul könnyen felszívódó formában vannak jelen a korallban, tehát a szervezet számára jobban hozzáférhetőek.

Az egészséges étrend kiegészítéseként használva a korall kalcium a legjobb megoldást jelentheti a kalciumhiány problémájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése