2009. augusztus 29., szombat

A küldetés elkezdődött!

Küldetésünk: meggyógyítani Földünket, testi, lelki és anyagi jóléthez, tudatos élethez segíteni minél több embertársunkat. - Milliók életét jobbá tenni.
Az Organic Mission küldetésének vezérelvei:
- Tisztelni és megóvni Földünket és az élővilágot, a természetes gyógyítás forrását.
- Bio és biodinamikus alapanyagok termesztésével segíteni a bolygó ökológiai egyensúlyának és lakói egészségének helyreállítását.
- Felismerve a Természet intelligenciáját: "Az egész több, mint a részek összege" - ezt a bölcsességet érvényesíteni az alapanyagok feldolgozásakor, a kivonatok, fermentált hatóanyagok előállításakor.
- Csak kíméletes, vegyszermentes, legtisztább és leghatékonyabb kivonási eljárásokat használni az alapanyag természetes erejének megőrzése érdekében.
- Támogatni, megbecsülni és jutalmazni a személyes törekvéseket, hiszen a küldetés sikere minden egyes résztvevő sikerén múlik.Ezen vezérelvek alkalmazásával meggyógyítani Földünket, testi, lelki és anyagi jóléthez, tudatos élethez segíteni minél több embertársunkat. - Milliók életét jobbá tenni.
Az Organic Mission küldetéséről Mi, az Organic Mission alapítói meggyőződéssel valljuk, hogy nincsen olyan lépés, amely túl nagy, és nincsen olyan lépés, amely túl kicsi lenne, ha Föld bolygónkról van szó.
Ez nem egyszerűen cégfilozófia, hanem áthatja egész életünket, befolyásolja minden döntésünket.
Ez éppúgy érvényes a biodinamikus termesztésre alkalmas földterületek vásárlására, mint a weboldalunk napenergiával történő működtetésére, amelynek megvalósításán jelenleg dolgozunk.
A Természet tiszteletének hiánya, a szűklátókörű, kicsinyes, anyagias gondolkodás ökológiai katasztrófa szélére sodorta bolygónkat, amelynek a következményeit szó szerint a bőrünkön érezhetjük.
Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje annak, hogy mindannyian, akik szeretnénk részt venni a Föld és lakói meggyógyításában, összehangolt cselekvéssel kezdjük el megtenni a szükséges lépéseket. Azok számára, akik úgy gondolják, hogy egy ember túl keveset tud tenni a probléma méretéhez képest, álljon itt egy példa, amely minden kételyüket szertefoszlatja:1987-ben svéd iskolás gyermekek összegyűjtött zsebpénzüket Costa Ricába, Monteverde-be küldték, hogy megvásárolják és így megakadályozzák egy darab őserdő és a benne lakó sok ezer növény-és állatfaj elpusztítását.
Felhívásukhoz 44 ország gyerekei csatlakoztak, így több mint 54.000 hektár erdőt vásároltak és mentettek meg, amely jelenleg a legnagyobb privát kézben lévő birtok egész Közép-Amerikában, területe most is folyamatosan növekszik.
Az erdő a térképeken a "Bosque Eterno de los Ninos" - "A Gyermekek Örökkévaló Őserdeje" néven szerepel, amely közvetlenül határos a "Luna Nueva" - "Új Hold" nevű biodinamikus, Demeter minősítésű farmmal, ahol az Organic Mission termékeihez használt alapanyagok egy részét termesztik.
Ha Ön tud annyit tenni Földünk meggyógyításáért, mint egy ötödikes, együttesen óriási dolgokra vagyunk képesek.

Goji Berry (Lycium barbarum, kínai farkasbogyó)


A Himalája lejtőin, Ningxia tartományban tradicionális , nagy becsben tartott növény. A farkasbogyó legendája és az ősi kínai orvoslás feljegyzései 5000 évre nyúlnak vissza. Gyümölcsét már évezredek óta használják a tradicionális kínai gyógyászatban. Shen Nung, a nagy népi gyógyító a világ első, Kr.e. 475 körül kiadott gyógyszerkönyvében már említést tett a farkasbogyóról.A kínai farkasbogyót régóta nemzeti kincsnek tekintik a kínaiak, az olimpiai edzők titkos fegyverként használják olimpiai aranyérmek megszerzéséhez.Az 1980-as évek közepén a Ningxia Táplálkozástudományi Intézet biokémikusai a kínai farkasbogyó (amit az őslakos kínaiak Goji bogyónak neveznek) analizálásakor azt találták, hogy ez egy valóságos vitaminbomba egy gyümölcs alakjában. Tömegének több mint 15%-át fehérjék alkotják, a farkasbogyó több mint 21 esszenciális ásványi anyagot, 18 aminosavat és tekintélyes mennyiségű krómot tartalmaz. Vitamintartalma páratlanul magas, amelyet egy független amerikai laboratórium analízise is megerősített :

67-szer több B1 vitamint (tiamint) tartalmaz, mint a barna rizs,
2-szer annyi B3 vitamint (niacint) tartalmaz, mint az élesztő
3-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs
5-ször annyi kálciumot tartalmaz, mint a nyers karfiol
2-szer annyi béta-karotint tartalmaz, mint a nyers spenót

A fermentáció lényege

A fermentáció, mint a táplálékok átalakításának ősi módja egyidős az emberiséggel.
Bárhol szétnézünk a természetben, mindenhol megtalálhatjuk a fermentáló mikroorganizmusok tevékenységének a nyomait, amely nélkül nem képzelhető el magasabbrendű élet.
A növények számára a talaj tápanyagai is mikroorganizmusok segítségével lesznek hozzáférhetőek.
Nem kevesebbre képesek, mint az élettelen anyagot élővé, az élő számára felhasználhatóvá alakítják.
A magyar nyelv csodálatosan fejezi ki ezt a folyamatot, amikor az ilyen átalakításra képes sejteket "élesztő"sejteknek nevezi.
Nagyra értékeljük az élet csodáját, amelyet minden tudásunk ellenére soha nem sikerült laboratóriumban előállítani vagy reprodukálni.
Ha az összes Nobel-díjas tudásával és az örökkévalóság határtalanságával rendelkeznénk, gondolja-e bárki is, hogy képesek lennénk élettelen anyagból élőt létrehozni?
Az élet első képviselői, ezek a mikroszkopikus életformák az élő és élettelen anyagok határán állnak és a szervetlen anyagok felvételével és átalakításával olyan táplálékot hoznak létre, amely évezredekig fenntartotta az emberiséget.
Soha nem ettünk tisztított, izolált vagy mesterségesen előállított vitaminokat, ásványi anyagokat vagy "csupasz" molekulákat.
Az élő táplálék több, mint a szervetlen alkotóelemek puszta összege.
Mint ahogy az ENSZ 1999-es római jelentése helyesen értékelte, a friss élelmiszerekből különféle baktériumkultúrák hatására a létfontosságú vitaminok mikrobiológiai szintézisén keresztül a tápanyagtartalom feldúsul és a bennük lévő szénhidrátok és fehérjék könnyebben emészthetővé válnak.
A több ezer éves civilizációk tapasztalata alátámasztja azt, hogy a probiotikus tápanyagok felbecsülhetetlen értékű szövetségesei az emberiségnek, melyet a modern tudományos kutatások minden kétséget kizáróan megerősítenek.
Több mint 49.000 tudományos publikáció található a National Library of Medicine-ben pusztán az élesztősejtes fermentáció jótékony hatásairól.

2009. augusztus 22., szombat

Az Organic Mission küldetésének vezérelvei

-Tisztelni és megóvni Földünket és az élővilágot, a gyógyítás egyetlen természetes forrását

-Bio és biodianmikus, növénytermesztéssel segíteni a bolygó ökológiai egyensúlyának, és lakói egészségének helyreállítását.

-Felismerve a természet inteligenciáját:"Az egész több mint részek összege"-ezt a bölcsességet
érvényesíteni az alapanyagok feldolgozásakor, a kivonatok, fermentált hatóanyagok
előállításakor.

-Csak kíméletes vegyszermentes legtisztább és leghatékonyabb kivonatolási eljárások
alkalmazása, az alapanyag természetes állapotának megőrzése érdekében.

-Támogatni és megbecsülni a személyes törekvéseket, hiszen a küldetés sikere minden
egyes résztvevő sikerén múlik.

Ezen vezérelvek alkalmazásával meggyógyítani Földünket, testi, lelki, és anyagi jóléthez, tudatos élethez segíteni minnél több embertársunkat.
Milliók életét jobbá tenni...

A lehető legmagasabb rendű hozzáállás

5 pontban ismertetve:

1.)BIODINAMIKUS NÖVÉNYTERMESZTÉS
Mely módszer alapelvei szavatolják a legjobb tápanyag tartalmat, és a növények eredeti éteri rezgését.

2.)SZUPERKRITIKUS KIVONATOLÁSI ELJÁRÁS
Mellőzi a vegyi oldószerek használatát, valamint a magas hőmérsékletű hevítést.
Magas nyomású széndioxiddal vonják ki a biodinamikus növényekből a hatóanyagot, amelyek így megőrzik az élő környezetüket/energiájukat
/szuperkritikus extrakcio/

3.)KETTŐS FERMENTÁCIÓ
Mely szó szerint hidat teremt, az élettelen anyagoknak ahhoz, hogy élő szerves anyagokká alakuljanak.
Az izolált vitamin molekulákat, jótékony baktériumokkal, és mikroorganizmusokkal erjesztik, melynek során élő anyaggá/organizmussá alakulnak át.

4.)DART-VISION TECHNOLOGIA
Egy az űrkutatásban használt, detektáló berendezés révén, belelátnak a növények életterébe, és detektálni tudják az összes fellelhető hatóanyagot, és működésüket.
Ezáltal olyan kivonatokat tudnak készíteni, melyek szinergiában tudnak működni, valamint meghatározhatják a kivonatolás arányait is.
Így bizonyos növények terápiás hatással bírnak, mely eddig megvalósíthatatlan volt, továbbá ezzel a technológiával mg. pontosan be tudják állítani a hatóanyagok mennyiségét a kapszulázásnál.
ezáltal létrehozták a világ első dózis biztos étrend kiegészítőit, és növényi kivonatait.

5.)TUDOMÁNYOS KUTATÓ HÁTTÉR
Eltérően az egyéb étrend kiegészítőkhöz képest az Organic Mission olyan klinikai teszteknek veti alá a termékeit, ami által bizonyítható az adott termék hatékonysága.
A táplálékkiegészítő piacon ez egyedülálló.

Vissza az ősi módszerekhez

A biodinamikus mezőgazdaság alapelvei:
-a környezet károsítása nélkül termeszteni
-csak állati és emberi erő alkalmazása
-tilos a vegyszerek használata
-a holdfázisok figyelembe vétele
Ezeknek a kritériumoknak igen kevés gazdaság felel meg ma a világon.
Az ilyen gazdaságokban termelt növények tápanyagtartalma, és hatékonysága többszöröse a piacon fellelhető, bárki számára elérhető növényekének.
Biológiai aktivitásuk a szervezetben páratlan.

A mezőgazdaságról

mezőgazdaság, eljárásokA mai mezőgazdaságban, sok olyan eljárást alkalmaznak,ami a megnövekedett piaci igények miatt, és a profitorientált szemlélet miatt alakult ki.
Ezek hatásai miatt, általános egészségi állapotromlás figyelhető meg a társadalomban.
Számos civilizációs betegséget tartanak nyílván, valamint az összes betegség visszavezethető valamilyen tápanyaghiányra.
A műtrágyázás során, igen kevés hasznos anyag kerül a földbe, melynek során a növény tápanyagtartalma is sokkal kevesebb mint mondjuk 200 évvel ezelőtt.
Viszont sok olyan anyag kerül a növénybe, amire a szervezetünknek semmi szüksége nincsen.


Mit takar az organikus küldetés

Ez a küldetés a legmagasabbrendű hozzáállást, és szemléletet állította fel, a növények és élő anyagok termesztéséhez, és előállításához.
A modern tudomány ötvözése, az ősi, és jól bevált technikákkal.
A föld ökológiai egyensúlyának helyreállítása, és annak megőrzése.
Ezt a mai világban, csak a biodinamikus gazdaságok tudják felmutatni.
A profitorientált mezőgazdaság, környezet romboló hatásait, mára minden ember a bőrén tapasztalja.