2009. szeptember 20., vasárnap

Miért jó a network marketing


Miért a network marketing?

Legtöbbször a network marketing rendszerét egy alternatív értékesítési formaként említik, amely nem az üzletláncok polcain kínálja termékeit, hanem embertársaink ajánlásán keresztül jut el a fogyasztóhoz.
Azonban, ha csak ennyivel lenne másabb a hálózati értékesítés, nem választanák ennyien szerte a világban.
Ugyanis a termékek ajánlásával az ajánló rendkívül nagymértékű jutalékban is részesülhet. Ennél fogva olyan hagyományos vállalkozók is komoly üzleti perspektívát fedeznek fel a hálózatépítésben, akik eddig a hagyományos, igen költséges vállalkozási formákat részesítették előnyben.
Mindemellett a kereskedelem több szinten történik a network marketingben, változatlan termékárakon, amit a hagyományos kereskedelemben lehetetlen kivitelezni.
Ám, ami minden vállalkozó titkos álma, hogy vállalkozása személyi jelenléte nélkül termelje a pénzt.
Ez a passzív jövedelemszerzés a network marketing legfontosabb eleme, és legerősebb vonzereje, amit a többszintű rendszer eredményez. A partnerek ugyanis a hálózat részévé válnak, így minden partnere hálózatából megérdemelt részesedés illeti meg.
Az MLM üzlet, vállalkozói felelősséggel is jár, hiszen meg kell találni a tökéletes céget, amely egyéniségünkhöz, üzleti profilunkhoz, szakterületünkhöz, életvitelünkhöz a legideálisabb.
Ami pedig végérvényesen meghatározza a hálózati rendszerben működő vállalat sikerességét, így a partnerei sikereit is, azok a kondíciók.
A következő kérdésekre érdemes megnyugtató válaszokat találni:
Piacképes-e a cég termékskálája?
Mekkora forgalmat bonyolít le vagy irányoz elő?
Milyen kompenzációs tervvel rendelkezik a cég? (Ez alapján történik a jutalékok kifizetése a partnerek részére.)
Milyen emberek építik a hálózatot, és kik alkotják a vezetőséget?
Tőkeerős-e a cég, egy esetleges recesszió túléléséhez?
Létezik-e a partnereit segítő képzési rendszere?Ez a megfogalmazás azonban közel sem meríti ki a network marketing (MLM) fogalmát.
Hiszen ennél sokkal többet képes nyújtani a rendszer.

MIÉRT ÉRDEMES NETWORK MARKETINGGEL FOGLALKOZNI?

Az a partner, aki hálózatépítésbe kezd, nem pusztán egy alternatív kereskedést akar üzemeltetni, a számára szimpatikus termékekkel.
Természetesen ez is gyakran előfordul, de a rendszer előnyei ennél sokkal többet engednek.Bár gyakran emlegetett mondás, hogy „az MLM egy szakma, amelyet el kell sajátítani”.
Ez többé-kevésbé így is van, hiszen aki ezt a formát választja megélhetési forrásnak, annak képeznie kell magát, mint bármely más területen.

MILYEN PLUSZT AD MÉG AZ MLM?

Általában olyan termékkört fed le, amelyek mindennapos használati cikkek egy háztartásban. Főképp az étrend-kiegészítő- és a kozmetika ipar termékkörét vonják maguk köré.
Érthető, hiszen, ezekre a termékcsaládokra általában mindenkinek szüksége van, egészségi okok, prevenció, illetve tisztálkodási szükséglet végett.
Tehát, ha a termékkör és a célcsoport is adott, szinte bárki képes eredményes hálózatot felépíteni és működtetni, egészen addig a pontig, amikor úgy dönt, hogy már nem akar tovább foglalkozni a témával.
Megteheti, hiszen az aktív éveket követően jövedelme nem fog csökkenni. Ez az oka annak, hogy világszerte ugrásszerűen növekszik az MLM rendszerben működő vállalatok és partnereik száma. Sok-sok millióan élnek hálózati rendszerekből.
Teljesen mindegy, hogy négy diplomával rendelkező, három nyelvet beszélő üzletemberről legyen szó, vagy akár egy általános iskolát végzett, nyelveket nem beszélő emberről.
A tartós és passzív jövedelmen kívül fizikai egészséget is kap a partner, hiszen valószínűleg az összes olyan terméket fogyasztani fogja, amely megelőzi vagy kezeli a betegségeket. Mindemellett a képzési rendszer jóvoltából, pozitív irányba változik az élete.
Célokat tűz ki, eszközöket rendel hozzá, megfelelő kapcsolatrendszert talál, kialakul a XXI. századhoz nélkülözhetetlen pozitív attitűd és életszemlélet.
A network marketing nem szimplán egy üzlet. Sokkal inkább egy életforma, amelynek filozófiája, produktuma, képzése, ritmusa és hangulata magával ragadja az embert. Az MLM egy kulcs az ideális élethez, és egy eszköz a célok megvalósításához.
Hisszük, hogy az Organic Mission jelenléte a network marketing iparágban továbberősíti azon emberek táborát, akik e lehetőségnek köszönhetően megvalósítják önmagukat és az anyagi szabadságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése